Καμιά φορά είμαι βασιλιάς, και τότε ή προδοσία με κάνει να ποθώ τη ζωή του ζητιάνου. Γίνομαι ζητιάνος, Κι η ανυπόφορη στέρηση με πείθει πως πιο καλά ήμουν βασιλιάς. Και να: ξαναφορώ το στέμμα. (Σαίξπηρ, ο βασιλιάς Ριχάρδος)

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Le mot de bienvenue?


Έξις, δευτέρα φύσις λοιπόν, και τι γίνεται όταν ξαφνικά ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι η «φύση» του θέλει απεγνωσμένα να διαμορφώσει γνώμη, χαρακτήρα, ελεύθερη ηθική και προσωπικότητα?
Επισκέπτεται ένα ψυχίατρο? Γίνεται φερέφωνο των «Think tanks»?
Ούτε το ένα ούτε το άλλο, μπαίνει δυναμικά στη blogoσφαιρα!!! δεν διαθέτει ποιότητα γραφής, δε διασταυρώνει τις πληροφορίες του αλλά είναι επιδέξιος στην κριτική.
Θα γράψω ένα blog μέχρι να βαρεθώ, θα εκφραστώ, θα επαναστατήσω, θα διεκδικήσω μέχρι να επέλθει ο κορεσμός.. και τότε η έξις, η συνήθεια θα μου διαμορφώσει χαρακτήρα, και θα πράττω με συνείδηση και ευθύνη τα συμφέροντα μιας καλά βολεμένης ολιγαρχίας .
Σαν καλή Χ.Ο θα αναζητώ και εγώ –με το αζημίωτο- τον «καλό ποιμένα», στην εικόνα του Θεού η της χαμηλοβλεπούσας συνονόματης Αγίας, (βλέπε: γνωστοί άγνωστοι της σύγχρονης κοινωνίας) .Στην καλύτερη περίπτωση θα οικειοποιούμε συνειδητά τις απόψεις του κάθε αρχηγού κόμματος, που μπορεί να βρίσκει, να ερμηνεύει και να εφαρμόζει τους υπάρχοντες, δήθεν, αλλά άγνωστους για το σύνολο, Νόμους της Ιστορίας, που οδηγούν με νομοτέλεια και διαφάνεια στη Γη της Επαγγελίας. Θα βολευτώ μέσα σε ένα καλό γάμο και θα μείνω με τον ίδιο πάντα «ιδανικό και αντάξιο εραστή» διαιωνίζοντας με πρωτοφανή επιτυχία το υπο εξαφάνιση είδος μου ενώ στα διαλλείματα θα πηγαίνω στο βιντεοκλάμπ της περιοχής για ένα εξωτερικό dvd να κάνω τη δουλεία μου.
Μέχρι τότε όμως, θα συνεχίσω να δημοσιοποιώ και γραπτός πια τα ανώριμα πιστεύω της φεγγαρο-ουτοπίας μου, θα πίνω καφέ με τη Στέλλα και τη Μαριλένα και θα ευελπιστώ απαθής πάνω σε ένα καφέ καναπέ με chaizlong, την πολυπόθητη αλλαγή… γιατί η κοινωνία μπορεί να είναι ή να γίνει διαφορετική: Το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι ανήκουν στα «ενδεχομένως και άλλως έχειν».
let's start?