Καμιά φορά είμαι βασιλιάς, και τότε ή προδοσία με κάνει να ποθώ τη ζωή του ζητιάνου. Γίνομαι ζητιάνος, Κι η ανυπόφορη στέρηση με πείθει πως πιο καλά ήμουν βασιλιάς. Και να: ξαναφορώ το στέμμα. (Σαίξπηρ, ο βασιλιάς Ριχάρδος)

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Αναμφισβήτητα ειναι περισσότερα όλα εκείνα που μας ενώνουν απο εκείνα που μας χωρίζουν, …αλλά ακόμη μας χωρίζουν

Χθες η ανάγκη με έριξε στο έλεος ενός γνωστού πολυκαταστήματος ηλεκτρονικών ειδών της Θεσσαλονίκης με σκοπό την άμεση αγορά ενος netbook. Τυχαία, συνοδευόμουν απο έναν φίλο, ξενόφωνο ο οποίος με Ιώβεια υπομονή ανέμενε την ολοκλήρωση της αγοράς μου όσο εγώ μελετούσα σχολαστικά τα χαρακτηριστικά των χριστουγεννιάτικων προσφορών ψάχνοντας εκείνο που θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μου.
Καποια στιγμή αφού η φορτική παρουσία μας είχε γίνει αισθητή στο κατάστημα, ένας ευγενέστατος πωλητής κατευθύνθηκε προς το μέρος μας με πρόθεση να διευκολύνει και να επιταχύνει την αγορά μας.
«Να σας βοηθήσουμε», μας ρώτησε
«Ενδιαφερόμαστε για ένα netbook....»
Αρχικα ο ευγενέστατος πωλητής του Χ υποκαταστήματος, έκρινε το ένα εκ των δυο ενδιαφερόμενων φύλλων διανοητικά και πνευματικά υποδεέστερο του άλλου και ενδεχομένως οριακής αντίληψης, για αυτό και αρκέστηκε στο να εξηγεί με ζήλο στον ισπανόφωνο φίλο μου τα χαρακτηριστικά όλων των διαθέσιμων εκθεμένων υπολογιστών..., επεξεργαστές, μνήμες ραμ, κάρτες γραφικών, κάρτες ήχου θύρες επέκτασης PCI.. ένας ατελείωτος μονόλογος με μοναδικό αποδέκτη τον φίλο μου και εμένα στη θέση της χαριτωμένης γλάστρας στην οποία ο πωλητής απεύθυνε ένα χαμόγελο κάθε 15 δεύτερα μονολόγου. Καποια στιγμή η έκθεση των προϊόντων τελείωσε και τότε ο πωλητής μας, έκανε το μοιραίο λάθος να ρωτήσει το ξενόφωνο ακροατή του
«πόσα χρήματα διαθέτετε?»
«Δεν σας καταλαβαίνει» απάντησα «για εμένα ειναι ο υπολογιστής»
Αχός βαρύς ακούεται, πολλά τουφέκια πέφτουν.
Μήνα σε γάμο ρίχνονται, μήνα σε χαροκόπι;
- Ουδέ σε γάμο ρίχνονται ουδέ σε χαροκόπι.
η Δέσπω κάνει πόλεμο με νύφες και μ’ αγγόνια.
αρβανιτιά τον πλάκωσε στου Δημουλα τον πύργο
«Για εσάς? ένα χαριτωμένο χαμόγελο σχηματίστηκε στα χείλη του «τότε μήπως να βλέπαμε κατι σαν αυτό?»
Και να! ξεπροβάλει απο το πουθενά το νέο netbook γνωστής μάρκας το οποίο διακρίνονταν κυρίως για την κομψή του εξωτερική εμφάνιση και για κανένα αλλο χαρακτηριστικό του, καθώς ο πωλητής φρόντιζε διαρκώς να μου τονίζει πως το κόκκινο χρώμα του κυριαρχούσε τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του netbook θεωρούταν υπεραρκετό χαρακτηριστικό για την χρήση του επιτραπέζιου διακοσμητικού μπιμπελό που αναμφισβήτητα θα του έδινα ενώ συγχρόνως απέδιδε τα εύσημα στον εαυτό του - άριστου γνώστη της γυναίκας καταναλώτριας - για την επιτυχή επιλογή, που προφανώς θεώρησε πως με ενθουσίασε.
Είχε δίκιο, είχα μείνει άναυδη!
Η έκπληξη μου όμως ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν το επιτυχημένο one man show ολοκληρώθηκε με την προβολή των κατάλληλων αξεσουάρ. ένα ροζ ποντίκι και ένα USB της Cake royale Series.
Κύριοι...
Όσοι δε γνωρίζουν την αρχή της μη διακριτικής μεταχείρισης, ενημερώνω πως έχει ως στόχο τη διασφάλιση ισότητας στη μεταχείριση των ατόμων ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου, φυλής, ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκείας ή πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ΑΛΛΑ και γενετήσιου προσανατολισμού.
καλή χρονιά!