Καμιά φορά είμαι βασιλιάς, και τότε ή προδοσία με κάνει να ποθώ τη ζωή του ζητιάνου. Γίνομαι ζητιάνος, Κι η ανυπόφορη στέρηση με πείθει πως πιο καλά ήμουν βασιλιάς. Και να: ξαναφορώ το στέμμα. (Σαίξπηρ, ο βασιλιάς Ριχάρδος)

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Διαζύγιο εν τω μέσω οικονομικής κρίσης….τον νικητή θα κρίνει η AGB…


Και ενώ ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει τα οδυνηρά αλλά αναγκαία σύμφωνα με την κυβέρνηση μέτρα σωτηρίας για την ελληνική οικονομία μόλις ένα 24ωρο πριν από το κρίσιμο τεστ του Προγράμματος Σταθερότητας στις Βρυξέλλες. H Ελένη ανακοινώνει το αναγκαίο και επώδυνο σύμφωνα με τα μεσημεριανά magazino διαζύγιο της, μόλις 12 ώρες πριν την έλευση του Φεβρουαρίου, αναταράσσοντας την ηρεμία της μέσης ελληνίδας νοικοκυράς και αλλάζοντας το μέχρι τώρα άψογο μοντέλο οικογενειακής ευτυχίας.

Με ύφος και τόνο που δεν άφηναν περιθώρια για παρερμηνείες, ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες υπογράμμισε ότι «ζούμε μια κρίση χωρίς προηγούμενο για τα δεδομένα της μεταπολίτευσης. (...) Δυστυχώς, εξαιτίας των καταστροφικών επιλογών του παρελθόντος, η χώρα μας αντιμετωπίζεται ως αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης. Παρ όλο το κλίμα καταστροφολογίας και το δραματικό διάγγελμα, ο Γιώργος δεν κατάφερε να βγει μπροστά στα νούμερα της AGB. Ο ίδιος έλληνας που θα υποστεί πάγωμα του ήδη χαμηλού μισθού, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και 20% αύξηση του φόρου στα καύσιμα έδειξε να ασχολείται περισσότερο με το διαζύγιο Μενεγάκης – Λάτσιου . Πρώτο θέμα το αν θα μιλήσει τελικά η Ελένη στην εκπομπή της ή όχι, ποιος είχε εξωσυζυγική σχέση και πως θα μοιραστεί η περιουσία για την οποία όλοι έχουν λόγω και άποψη αλλα οχι μερίδιο.Tον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο επισκίασε ο αγρότης από την Άνδρο που παρέσυρε την εθνική παρουσιάστρια στα άδυτα του έρωτα του, όσο για τον νομπελίστα Γιόζεφ Στίγκλιτς και τις δηλώσεις του, μικρά γράμματα μπροστά στις δηλώσεις κουμπάρων φίλων και συγγενών του πρώην ζεύγους. Συζητήσεις συζητήσεων και αναπάντητα ερωτήματα. 50% τηλεθέαση αναμένοντας έστω μια κουβέντα της Ελένης, μόλις 5% στις δηλώσεις του Γιώργου για το αύριο της χώρας.
Λάθος εποχή κ Παπανδρέου για να ξυπνήσετε ενα λαό αποκοιμισμένο μπροστά σε μια τηλεόραση. Αλλαξαν οι καιροί και μαζί κι προτεραιότητες. Η ικανοποίηση επέρχεται με την απαξίωση και τον εξευτελισμό του δίπλα. Ένα διαζύγιο έφτασε να πετά στην Τρίτη θέση της ενημέρωσης το θέμα της οικονομίας, και να αφήνει αδιάφορη οποιαδήποτε προσπάθεια δίκαιων αλλαγών και απαραίτητων προσαρμογών για το καλό της χώρας μας και ενα ξεχασμένο καλυτερο αύριο των παιδιών μας.
Τα συμπεράσματα δικά σας.