Καμιά φορά είμαι βασιλιάς, και τότε ή προδοσία με κάνει να ποθώ τη ζωή του ζητιάνου. Γίνομαι ζητιάνος, Κι η ανυπόφορη στέρηση με πείθει πως πιο καλά ήμουν βασιλιάς. Και να: ξαναφορώ το στέμμα. (Σαίξπηρ, ο βασιλιάς Ριχάρδος)

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Κάρτες κάρτες και πάλι κάρτες, μήπως περιμένουν μια απάντηση?



Αν και όχι με τόσο παραδοσιακό τρόπο αλλά άμεσα και άνευ μεσαζόντων θα ευχηθώ τα δικά μου καλά Χριστούγεννα. Ο εορτασμός των Χριστουγέννων, προκαλεί και αναζωπυρώνει αισθήματα αγάπης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, μήνυμα που μας φέρνει η γέννηση του Θεανθρώπου που ήλθε και σαρκώθηκε από δωδεκάχρονη Παρθένο εκ ύπουλου περιστεριού υπό την επήρεια παραισθησιογόνου κρίνου προκαλώντας σοβαρές ανατροπές στο μοναρχικό καθεστώς της εποχής, ευθυνόμενου για τον αφανισμό του αρσενικού φύλλου της γενιάς του 1μχ.
Δεν έχω την ιταμότητα να ευχηθώ για τούς αλλήλους μου. Ζητήστε άπληστα από τον γνωστό Άγιο με τα Κόκκινα αν και ενημερώνω ότι η απόδοση δεν είναι εγγυημένη. Αν είστε γονείς πέστε από τώρα στην παγίδα της ανεξέλεγκτης κατανάλωσης, προβάλετε σύγχρονες άξιες χωρίς να νιώθετε τύψεις για την τυχόν πολύωρη απουσία σας από το σπίτι, τα Χριστούγεννα είναι πολύ κοντά και ο καιρός της άμεσης «αποζημίωσης» επίσης.
Συνιστώ απόλυτη προσοχή την Πέμπτη της 24ης Δεκεμβρίου, οπού πριν καλά καλά ξημερώσει ο θεός τη μέρα, γνωστά άγνωστα τρίο κερδοσκοπικού χαρακτήρα εφοδιασμένα με τον κατάλληλο εξοπλισμού θα χτυπήσουν απειλητικά το κουδούνι σας για να πουν τα κάλαντα, τραγούδια με ευχές για τον νοικοκύρη και για κανένα άλλο μέλος της οικογένειας. Βλεπε- «καλην εσπεραν άρχοντες» «και ο νοικοκύρης του σπιτιού χίλια χρόνια να ζήσει.» κ.α.
Να τα πούμε; Να τα πείτε, να τα ξαναπείτε δηλαδή! Και όσο τα λένε τόσο αυξάνονται και τα φιλοδωρήματα, που τελευταία ισοδυναμούν με το βασικό μισθό Τραπεζικού Υπαλλήλου Β κατηγορίας. Και όσο περνούν οι ώρες τόσο εναλλάσσονται τα target group καλάντων.... Τι να περιμένετε?
Α) Βusiness child, παιδιά που έχουν ξεπεράσει την κατάσταση κάλαντα προλεταριάτου και χτυπαν μαζικές βάσης λεωφορείων και εμπορικών καταστημάτων. β) Περήφανη μαμά με μόλις ενός έτους παιδί που το έχει αφήσει μπροστά στην πόρτα σου και έχει κρυφτεί στη σκάλα, γ) Family child που αφού έχουν μοιράσει την είσπραξη της ημέρας περνούν σβάρνα την οικογένεια για τα extra solo. Δ) Tσιγγάνος < μεσαιωνική ελληνική ἀτσίγγανος < αρχαία ἀθίγγανος, με ντατσουν, κλαρίνο και πολύτεκνη οικογένεια. Ε) Αλλοδαπή ζητιάνα με μισόγυμνο παιδί δυο μηνών και έκφραση «αξιον εστι»....ομως εμεις δεν ειχαμε.... Τι μας είχε ανέβει η ψείρα ως το λαιμό, κι ήταν αυτό πιο κι απ' την κούραση ανυπόφερτο.
Τι μένει να ευχηθώ? Ζήτω ο καταναλωτισμός και η ψευτο-αφορμή για ευτυχία!