Καμιά φορά είμαι βασιλιάς, και τότε ή προδοσία με κάνει να ποθώ τη ζωή του ζητιάνου. Γίνομαι ζητιάνος, Κι η ανυπόφορη στέρηση με πείθει πως πιο καλά ήμουν βασιλιάς. Και να: ξαναφορώ το στέμμα. (Σαίξπηρ, ο βασιλιάς Ριχάρδος)

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Άντε και με ένα καλό παιδί!



Αυτό το καλό παιδί τελικά θα με κυνηγά για πάντα! Το πήρα απόφαση, κάθε επιτυχία της ζωής μου θα συνοδεύεται με ένα καλό παιδί που λείπει. Και ότι είχα αποφασίσει αυτή την εβδομάδα, με αδιαπραγμάτευτο δυναμισμό να προσηλωθώ στην μελλοντική μου καριέρα!
Ανωριμότητα λέει ο λαός, "άστα αυτά και κοιτά να βρεις ένα καλό παιδί" ! Την έχασα και αυτή τη χαρά να φωνάξω δυνατά πως εντός ολίγων μηνών εκπληρώνω άλλο ένα μεγαλοπρεπή στόχο μου, το handicap της αδημιούργητης νοικοκυράς με την κλασική έννοια του ορού , νίκησε και πάλι! Το άκουσα ψιθυριστά, το άκουσα στα φωναχτά, το άκουσα σε γάμους σε βαφτίσια, σε κηδείες, πριν από κάθε μεγάλο βήμα της ζωής μου και μετά από κάθε εκπληρωμένο στόχο.
Έχετε δίκιο!
Το διαπραγματεύομαι λοιπόν, που είπαμε πως κάνουν φώλια τα καλά παιδιά? και εγώ θα κάνω τη ρημαδοθυσια να βγω στο νυφοπάζαρο, δεν θα μιλώ το υπόσχομαι! Είπαμε, θα είμαι μια εκθαμβωτικά αποτυχημένη προσωπικότητα και μια λιποβαρής ανυποψίαστη ερωμένη.
Θα γίνω γυναίκα σέξι, θα διάγω βίο ανόητο και ανέμελο, θα συνδυάζω δέκα ρόλους στη συσκευασία του ενός (πάντα με γόβα στιλέτο να πυρπολεί τις φαντασιώσεις του), θα περιμένω τον άντρα τον κουβαλητή, τον έξυπνο, τον “macho” τον φοβερό εραστή, ως που να αποκτήσω μια ουδέτερη επικοινωνία, να δημιουργήσω τις δικές μου πλαστές ισορροπίες, δεν θα προσφέρω αφορμές για συγκρούσεις εξάλλου η πληρότητα βρίσκεται στα υλικά αγαθά! Όλα θα δείχνουν καλά και στρωτά σε μια σχέση που θα απουσιάζουν οι συναισθηματικές ανταλλαγές.
Και εγώ που νόμιζα πως οι γυναίκες απελευθερώθηκαν!

Θα παραμείνω ο Άριελ, το ξωτικό της Καταιγίδας γιατί: «πεθαίνω όταν κάθομαι. Χάνω μια διάσταση [...]
Όταν βγαίνω έξω, είμαι ένα σπουδαίο γεγονός.
Δε χρειάζεται να σκέφτομαι, ούτε να προετοιμάζομαι».
Και το πιο σημαντικό: «Οτιδήποτε συμβεί μέσα μου θα συμβεί δίχως μέριμνα»