Καμιά φορά είμαι βασιλιάς, και τότε ή προδοσία με κάνει να ποθώ τη ζωή του ζητιάνου. Γίνομαι ζητιάνος, Κι η ανυπόφορη στέρηση με πείθει πως πιο καλά ήμουν βασιλιάς. Και να: ξαναφορώ το στέμμα. (Σαίξπηρ, ο βασιλιάς Ριχάρδος)

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Αν τα 7 κατσικάκια είχαν γεννηθεί στην καραϊβική..

Μια φορά και έναν καιρό ήταν εφτά κατσικάκια που ζούσαν με τη μητέρα τους σε ένα πανέμορφο σπιτάκι διπλά στην θάλασσα σε ένα μακρινό νησί της καραϊβικής . Μια μέρα η μαμά κατσίκα ετοιμάστηκε να πάει στην αγορά για ψώνια, πήρε την βαλίτσα της και ρούχα για 5 μέρες και στήθηκε από το πρωί να περιμένει το λεωφορείο της γραμμής σε μια γωνιά της πόλης. Το λεωφορείο έφτασε με μόλις 3 μέρες καθυστέρηση και κάποια στιγμή η μαμά κατσίκα βρέθηκε χαρούμενη στην αγορά. Μπήκε στο ένα και μοναδικό μαγαζί που βρήκε ανοιχτό και περίμενε ευγενικά τον πωλητή που θα την εξυπηρετούσε.

Μετά από 2 ημέρες ο πωλητής φάνηκε νυσταγμένος πίσω από τον πάγκο.

-Αχ τι κούραση είπε στη μαμά κατσίκα! περιμένετε κάτι ?

- Θα με συγχωρήσετε για την ενόχληση, είπε η μαμά κατσίκα, αλλά αν σας ήταν εύκολο θα ήθελα λίγο αλεύρι.

-Ο μαγαζάτορας κατευθύνθηκε αργά προς την αποθήκη και γύρισε με ένα τσουβάλι καλαμπόκι

- Ευχαριστώ αλλά θα ήθελα λίγο αλεύρι απάντησε η μαμά κατσίκα και αυτό είναι καλαμπόκι.

-Ναι αλλά τώρα το έφερα είπε ο μαγαζάτορας και συνέχισε να την κοιτάζει μη κάνοντας καμία κίνηση να αλλάξει το προϊόν.

-Ευχαριστώ και πάλι είπε η μαμά κατσίκα αλλά μήπως έχετε Α Λ Ε Υ Ρ Ι?

-Έχουμε είπε ο μαγαζάτορας και αναστενάζοντας βαθιά φώναξε αγανακτισμένος τη νεαρή ανήλικη γυναίκα του που σε 5 μόλις ώρες βρισκόταν και αυτή πίσω από τον πάγκο. Η κυρία θέλει αλεύρι είπε ο μαγαζάτορας. Η νεαρή γυναίκα φανερά κουρασμένη στο άκουσμα της πληροφορίας έμεινε να κοιτάζει την πόρτα της αποθήκης, αποφασισμένη ότι η αποθήκη ήταν αρκετά βήματα μακριά της, φώναξε τον γείτονα και ο γείτονας με τη σειρά του τον δήμαρχο, ο δήμαρχος τον πρόεδρο και ο πρόεδρος την αστυνομία και όταν όλοι μαζεύτηκαν πίσω από τον πάγκο αποφάνθηκαν πως δεν υπήρχε λόγος να ψάξει κάνεις το αλεύρι αφού ήδη υπήρχε ένα τσουβάλι καλαμπόκι στον πάγκο!

Ωστόσο, όλες αυτές τις ημέρες στο μικρό σπιτάκι διπλά στη θάλασσα τα 7 κατσικάκια κολυμπούσαν χαρούμενα και ολόγυμνά στην αποχέτευση. Ο λαίμαργος λύκος που είχε δει τη μαμά κατσίκα να φεύγει και έχοντας σκοπό να τα κάνει μια χαψιά κατευθύνθηκε στο σπίτι όπου δεν βρήκε κανέναν. Ο λύκος οικειοποιήθηκε το άδειο σπίτι και πριν καλά καλά περάσει η μέρα νοίκιασε τα δωμάτια στον γάιδαρο , στην χελώνα στο λαγό, στο σκύλο τη γάτα τα πουλάκια κτλ... Η αστυνομία που είδε ότι ο λύκος βρισκόταν σε ξένο σπίτι κατευθύνθηκε προς το μέρος του , πάρκαρε το αυτοκίνητο στη μέση του σαλονιού και είπε ευγενικά
-Με 200 δολάρια δε σε είδα δε με ειδές
Ο λύκος έδωσε 1 δολάριο στην αστυνομία και η αστυνομία έφυγε

Μετά από 2 εβδομάδες, φανερά ταλαιπωρημένη η μαμά κατσίκα γύρισε στο σπίτι με ένα τσουβάλι καλαμπόκι που δε χρειαζόταν. Για κάποιο άγνωστο λόγο τρία από τα 7 κατσικάκια είχαν προσβληθεί από μολυσματικές ασθένειες και έτσι η μαμά κατσίκα αποφάσισε να φωνάξει το γιατρό, η μαμά έστειλε το τσουβάλι με το καλαμπόκι στο νοσοκομείο και ο γιατρός ήρθε στο σπίτι διαπιστώνοντας πως όντος τα τρία κατσικάκια ήταν αρρωστά, κούνησε σκεπτικά το κεφάλι του και αποφάσισε πως έπρεπε να κοιμηθεί με τη μαμά κατσίκα για να αντικαταστήσει τα τρία κατσικάκια που ο κάλος θεούλης θα έπαιρνε τις επόμενες μέρες. Η μαμά κατσίκα πέθανε απο aids μετά από 2 χρόνια , ο λύκος εκμεταλλεύτηκε την κηδεία για να φάει τα κατσικάκια, η αστυνομία σκότωσε το λύκο κατά λάθος σε μια ενθουσιώδη τυχαία συνάντηση σε ένα καμπαρέ και ο γιατρός επιβεβαίωσε πως ο θάνατος των τριών μικρών κατσικιών οφείλονταν σε τροχαίο.