Καμιά φορά είμαι βασιλιάς, και τότε ή προδοσία με κάνει να ποθώ τη ζωή του ζητιάνου. Γίνομαι ζητιάνος, Κι η ανυπόφορη στέρηση με πείθει πως πιο καλά ήμουν βασιλιάς. Και να: ξαναφορώ το στέμμα. (Σαίξπηρ, ο βασιλιάς Ριχάρδος)

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Οι φεμινίστριες...εξαιρούνται


Γεμίσαμε εξαιρέσεις! Μπορείς να λες την γνώμη σου ελευθέρα, σε ακούμε πες μας...., ως τη στιγμή που ένα φιλικό χαμόγελο έρχεται να σου θυμίσει πως είσαι εξαίρεση στον κανόνα, δυο ειρωνικά γελάκια σε επαναφέρουν στην πραγματικότητα και αναρωτιέσαι, τι γλώσσα μιλάει ο συντηρητισμός? Πόση ευτυχία κρύβει η άγνοια? Μια κουβέντα σε ξυπνάει από το συλλογισμό ‘’οι παρόντες εξαιρούνται’’ σού λέει, και εσύ καταλαβαίνεις πως εκείνη τη στιγμή είσαι η ΄΄παρούσα΄΄. Επιστρέφεις τα ποτά στον μεθυσμένο τύπο που σε παίζει από απέναντι και η διπλανή σου, που κλέβει τα ψίχουλα της δόξας σου, σε αποκαλεί πως? Φεμινίστρια!

Ως εξαίρεση λοιπόν και θύμα της φεμινιστικής επιδημίας, εγκατέλειψα για ακόμη μια φορά μια συμπαθητική ’’αγέλη’’ γυναικών που με συνόδευε, ως προς ένδειξη διαμαρτυρίας ερωτούμενη, από πότε η αξιοπρέπεια είναι προσβολή και ορός φεμινισμός ανωριμότητα?. Αγαπητές κυρίες ο φεμινισμός εστιάζεται στον περιορισμό ή εξάλειψη της φυλετικής ανισότητας και στην προώθηση των δικαιωμάτων, των συμφερόντων και των ζητημάτων των γυναικών στην κοινωνία, ισότητα δεν σημαίνει μίμηση του ανδρικού φύλλου, όπως και διατήρηση της θηλυκότητά σας σε συνδυασμό με ένα υποτυπώδες και απαραίτητο δείκτη νοημοσύνης, δε σημαίνει αχαλίνωτη σεξουαλικά και προκλητική σε βαθμό επιδειξιμανίας συμπεριφορά στις μόνο-εβδομαδιαίες εξόδους σας.

Ποτέ δεν κήρυξα τον πόλεμο στους τους άνδρες, αγαπώ τους άντρες αλλά επιλέγω τη ζωή μου και δεν είμαι ούτε πικρή ούτε δυσαρεστημένη για αυτό: Μου αρέσει το χιούμορ, το γέλιο, αλλά συμμερίζομαι και τη θλίψη των χιλιάδων γυναικών θυμάτων βίας: Δεν είμαι φεμινίστρια επειδή μου αρέσει η ελευθερία μου όσο και οι ελευθερία των άλλων. Δεν είμαι φεμινίστρια επειδή είμαι υπέρ των αμβλώσεων πιστεύοντας στην αναφαίρετο δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν για το σώμα τους. Δεν είμαι λεσβία όταν δεν ενδίδω στις ‘’κολακείες’’ των ανδρών....αλλά και αν ήμουν ποιο θα ήταν το πρόβλημα; Δεν είμαι φεμινίστρια επειδή μου αρέσει να προκαλώ συζητήσεις, αντί να παριστάνω το χαριτωμένο οριακό κοριτσάκι.

Λατρεύω τα χαριτωμένα και οριακά κοριτσάκια, τα άλαλα ξανθά, τις προκλητικές έφηβες που αναλώνονται στην σεξουαλική εκμάθηση, αυτά που διαθέτουν ένα όμορφο κεφάλι γεμάτο πουλάκια, αυτά που εξασκούνται να καίνε τόσο αξιολάτρευτα την ξαναζεσταμένη μακαρονάδα στο φούρνο μικροκυμάτων, όλα εκείνα των οποίων οι φίλοι ισχυρίζονται πως η χλωροφύλλη είναι αντισυλληπτικό και το πιστεύουν, όλα αυτά που δεν τολμούν να κατουρήσουν μονά τους στο μπάνιο μιας καφετερίας και κοιτάζουν κατάματα τη τηλεπαθητική φίλη που θα τα συνοδεύσει, όλα εκείνα όσα γελούν εγκάρδια με ένα έξυπνο χιούμορ του οποίου δεν καταλαβαίνουν το νόημα.


Λατρεύω εκείνο το ειρωνικό χαμόγελο, το προσεγμένο με τη λεύκανση. Είναι το μέλλον των στόχων μας.