Καμιά φορά είμαι βασιλιάς, και τότε ή προδοσία με κάνει να ποθώ τη ζωή του ζητιάνου. Γίνομαι ζητιάνος, Κι η ανυπόφορη στέρηση με πείθει πως πιο καλά ήμουν βασιλιάς. Και να: ξαναφορώ το στέμμα. (Σαίξπηρ, ο βασιλιάς Ριχάρδος)

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Λες να φταίει ο Μορς ? ? …


Και ενώ είχα πειστεί πως ανήκουμε στη γενιά των φεϊσμπουκικών επαναστατών που με ένα κλίκ ευελπιστούν να ξυπνήσουν συνειδήσεις,να αλλάξουν το παγκόσμιο σήμερα και να καλυτερεύσουν το αύριο, - ασφαλώς προστατευμένοι στα σαλόνια των σπιτιών μας-   να που κάποιοι  real civilian casualties νεολαίοι, μετατρέπουν το διαδίκτυο σε μέσο για την αλλαγή στη σελίδα της ιστορίας του αραβικού κόσμου...

ποιοί είναι αυτή οι φέρελπεις που βρήκαν το κουράγιο να αφήσουν το pc στο σπίτι και να βγουν να επαναστατήσουν στους δρόμους ? ?

Ας βρούμε κάπου να ρίξουμε το φταίξιμο πριν μας κλείσουν το youtube και καταντήσουμε Κίνα…..

Μήπως να πιάσουμε το κακό από τη ρίζα ?

…θα ξεχάσουμε στα 1848 πόσο σημαντικό μέσο διάδοσης πληροφοριών αποτέλεσε ο τηλέγραφος στη Γηραιά Ήπειρο ώστε να συνδεθεί η πτώση του Λουδοβίκου-Φιλίππου με την πτώση του Μέττερνιχ στην Αυστρία ? … ίσως και η πτώση του Μπεν Άλι στην Τυνησία που τόσο αποτελεσματικά και γρήγορα παρουσιάστηκε μέσα από τα βίντεο του youtube να συμπαρέσυρε Αίγυπτο και Λιβύη …

Κι αν ο τηλέγραφος φταίει για την ¨άνοιξη των λαών¨ στα μέσα του 19 ου αιώνα,  μήπως ο έντυπος τύπος σε συνεργασία με τη τηλεόραση θα πρέπει να λάβουν την ευθύνη για την ¨άνοιξη των Ευρωπαϊκών λαών¨ στα μέσα του 20ου αιώνα που μας ανάγκασε παρακολουθώντας παρόμοια γεγονότα στην ανατολική Ευρώπη πάντα σε ζωντανή σύνδεση να ανασηκωθούμε λίγο από τον τόσο άνετο καναπέ μας τότε και να οργανώσουμε συλλαλητήρια αλληλεγγύης ? ? …...

Εμείς λοιπόν σαν άξιοι συνεχιστές αυτής της παράδοσης εξελίξαμε το μοντέλο και ταρακουνιόμαστε και έντυπα και τηλεοπτικά και διαδικτυακά. Ανεβάζουμε με ευκολία βίντεο τραβηγμένα από cameramen που βρίσκονται στο ίδιο αεροπλάνο που επιτίθεται στον άμαχο πληθυσμό της Λιβύης αλλά εκφράζοντας την λύπη μας για το γεγονός….η παραλογία δεν βρίσκεται στη μετάδοση της πληροφορίας αλλά ότι με 4000 κλικ στο βίντεο αξίζει να βγει το βιντεάκι της εβδομάδας, να παρουσιαστεί από το star channel μετά τις διακοπές των διασήμων στην Αράχοβα και να μοιραστεί σαν ένθετο την Κυριακή στα περίπτερα με τον πρωινό τύπο !!!

Και ενώ καταδικάζω την δήλωση του πρώην πρόεδρου της Τσεχίας Βάκλαβ Χάβελ που έσπευσε να συγκρίνει επιτυχώς την αραβική εξέγερση με τον άνεμο ελευθερίας, που οδήγησε στην κατάρρευση του «Σιδηρού Παραπετάσματος» στην Ανατολική Ευρώπη, κάπου σαν να συμφωνώ μαζί του.

Δεν ξέρω αν αυτή η επανάσταση θα μείνει στην ιστορία σαν διαδικτυακή ούτε αν αυτό είναι απαραίτητα κακό παράδειγμα για μια αυριανή γενιά που μεγαλώνει αμφισβητώντας την έλλειψη ασύρματου τηλεφωνικού δικτύου στο δάσος της κοκκινοσκουφίτσας .. αλλά θα υποστηρίζω την ρήση που λέει πως Στο σύνολό τους οι χώρες έγιναν και παρέμειναν ελεύθερες, με ελεύθερες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου